Facebook криптира чатовете и видеоразговорите в Messenger

  • 16 Авг 2021
Facebook обяви, че чат съобщенията и видеоразговорите в Messenger могат да се криптират "от край до край". Функцията обаче се активира отделно за всеки разговор, като е част от още мерки за сигурност, които компанията подготвя.Основната част на функцията е налична още от 2016 г. От тогава тя криптираше само текстов чат. Сега се добавя и криптиране на гласови и видео разговори. Използваната технология криптира съдържанието между устройствата на потребителите и то не може да бъде видяно от трети страни. Въпреки това Facebook казва, че потребител може да изпрати сигнал до компанията, ако сметне, че дадено съобщение нарушава правилата.За да активира функцията, потребителят трябва да отвори разговора с друг човек през мобилното приложение и да избере иконата със символа i в горния десен ъгъл, след което да активира Secret conversations. Това трябва да се направи по отделно за всеки профил и все още няма функция за пълно криптиране на всички чатове наведнъж. Facebook добавя и повече възможности за използването на изчезващи съобщения в Messenger. Преди лимитът беше еднакъв за всички, но сега потребителите ще могат да избират срок на съобщението от 5 секунди до 24 часа преди то да се самоизтрие.Компанията подготвя и още функции за сигурност, които могат да се очакват през следващите месеци. Една от тях е криптиране и на групови чатове и разговори в Messenger. Другата е започване на ограничени тестове за криптиране и на личните съобщения в Instagram.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 12
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 47
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас