« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Винопроизводители с номинации в Burgas Business Awards

Кръстопътното място на долината винаги е давало предимство за поминъка на местните хора. Традиционен за този край е сорта Сунгурларски мискет, който напоследък започва да напомня за себе си. Философията на Шато Сунгурларе е да създава вина със собствен характера формиран от климатичните особености и тероар на Сунгурларския регион постигайки неповторим баланс и елегантност във вкуса и аромата. Те разполагат със собствени 400 дка лозя, където отглеждат сортовете сунгурларски мискет, италиански ризлинг, шардоне, мускат и мерло, пино ноар, сира и сувиньон блан. Преработват около 250 тона грозде, които превръщат в бели, розета и червени вина в 2 серии – Chateau Sungurlare и Winefields Сградата на избата е изградена в характерен възрожденски стил и си заслужава да се разгледа и отвътре. На място се предлагат дегустации и може да се закупи вино от фирмения магазин Виното е и история на раждането и израстването на традицията и качеството. То е история за приключение и усилия за работа и умение, за преодолени трудности и успех. В номинациите тази година на престижните награди за бизнес в Бургас участва и Винарска изба Страцин. Тя е разположена в района на Поморие – район със стари традиции във винопроизводството. Винарната започва дейността си през 2015 година и е оборудвана със съвременна и модерна техника. Ориентирана е към производство на висококачествени сортови вина със защитено географско указание (ЗГУ). Винарната притежава над 300 декара собствени лозя, като в сортовия ни състав са включени най-известните сортове или „звездите” на винения свят. Това са белите: Шардоне, Совиньон блан и Мускат, и червените: Каберне Совиньон, Мерло и Сира. Лозята са засаждани в периода между 2006-та и 2010-та година, като посадъчния материал е доставен от Франция. Сортовете, подложките и клоновете на лозите са подбрани индивидуално за всеки сорт, като сме се стремяли да бъдат за висококачествени вина. Лозовите масиви са разположени на землището на Поморие и в района на винарната. Носители са на десетки престижни награди и отличия от национални и Международни конкурси.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 254
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 320
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 259
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 298
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 213
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.