« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сърничка роди близнаци в зоопарк Бургас

Тя е една от сърничките, която беше спасена и настанена преди години в зоопарк Бургас от Фондация “Дивите животни”. Само на месец , сърничката беше конфискувана от бракониери. Поради невъзможност да бъде върната отново в дивата природа, Страхливка беше настанена при нас заедно с още четири сърнички. Екипът на зоопарк Бургас създаде хабитат, в който животните се чувстват отлично. А показател затова е , че вече се радваме на поколение. Според експерти сърничка да роди близнаци е изключителна рядкост и се случва веднъж на години. Младата майка грижливо крие своите рожби в храстовидна растителност. Това е инстинкт, за да предпази малките рожби от хищници. Много често случайни минувачи, които попадат на сърнички скрити от майката в растителността ги взимат, мислийки че ги спасяват, но им правят лоша услуга. Малкото е отнето от майка си и тя връщайки се при него не го открива. То е настанено в домашни условия и грижите на хората не могат да му осигурят нормално бъдеще. Така веднъж докоснало се до хората, малкото освободено в дивата природа търси контакт с хора и най-често попада на бракониери .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 130
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 141
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 383
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 364
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 380
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.