« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Искат да правят бира на Луната

Студентски екип има шанс да създаде първата пивоварна на Луната. Това може да стане с пускане на индийски лунен модул към края на годината. Групата Team Original Gravity, съставена от студенти на Калифорнийския университет в Сан Диего, стигна до финала на конкурса Lab2Moon, провеждан от индийската организация TeamIndus – една от четирите, подписали договор за построяване на луноход в рамките на програмата Google Lunar XPRIZE. Идеята се зародила като шега. Всички участници в проекта обичат бира, като някои от тях дори си варят пивото у дома. Когато разбрали, че могат да изпратят експериментално оборудване на индийския лунен модул, студентите решили да съчетаят своето увлечение с изучаване на жизнеспособността на маята в космоса, разказва Ники Ашари от факултета по биоинженерство в Калифорнийския университет, Сан Диего. За да реализират идеята си, студентите създали уникална система. Бирената смес се забърква още на Земята, а когато се пренесе на Луната, към нея се добавя само маята и се изчаква да ферментира в специална конструкция, съобразена с изискванията за сигурност, слабата гравитация и липсата на атмосфера, предава technews.bg. Някои екипи предлагат на Луната да се извършват експерименти с фотосинтеза, електромагнетизъм и други явления и процеси. TeamIndus е получила над 30 хиляди заявки, от които е подбрала 25 за участие във финала. Победителят ще бъде обявен през март и ще може да изпрати на Луната своята система. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1779
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1683
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1675
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1886
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1834
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.