« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Лазер трие неприятните спомени

Учени от университета в Тояма, Япония, са открили способ за корекция на спомените с помощта на лазер. Методиката е изпробвана успешно върху мишки, а резултатите от изследванията са публикувани в сп. Science. Проведените експерименти са започвали със създаване на неприятни спомени. На гризачите е давана подсладена вода и в момента, в който са започвали да я пият, са им поставяни инжекции с литиев хлорид, който предизвиква повръщане. Освен това мишките са били подлагани на силен токов удар, съпроводен с определен звук. Тормозът е изработвал у животните рефлекс, който буквално ги е парализирал от ужас при вкусването на подсладена вода или чуването на звука. За да ги избавят от лошите спомени, японските учени са използвали постиженията на оптогенетиката, предава Факти. Светлината позволява активиране и дезактивиране на определени участъци от мозъка. За да "отключат" дадени неврони в мишия мозък, специалистите от университета в Тояма са прилагали терапия със специален лазер. Внимателно подбрана комбинация от мощност и насоченост на лъча без отрицателно влияние върху здравето е успяла да накара мишките да не се вцепеняват при вкусването на подсладена вода. Учените смятат, че в бъдеще лазерът ще позволява заличаване на неприятни спомени и при хора. Методът може да се използва за лечение на пациенти с посттравматични разстройства, психически и психологични проблеми. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1776
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1681
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1673
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1884
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1832
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.