Компенсират белгийци за километър на велосипед

Повече от 400 хиляди белгийци са получили пари заради това, че използват своите велосипеди, за да отидат на работа. Общо изплатени са 93 милиона евро. Стимулът е на базата на определена цена на изминат километър, която се плаща от работодателите, които в последствие могат да си приспаднат сумата от своите данъци, пише velocafe.bg . Служителите пък могат да си приспаднат закупуването и поддръжката на своите велосипеди. През миналата година 406 хиляди белгийци са се възползвали от възможността, а това е струвало 93 милиона евро на правителството. За сравнение, през 2011 броят на използвалите стимула е 30% по-нисък при 314 хиляди работодатели. Финансовата компенсация не е единствената. Карането на колело до работа е начин, по който Белгия се справя с проблема с трафика по пътищата. Колоездачната асоциация на страната стартира кампания „С колело на работа“, за да осигури допълнителен импулс на инициативата. Според данните, колоездачите карат и на по-дълги дистанции. През 2011 колоездачите карат средно по 944 км, докато миналата година е 1045 км. Така средната компенсация, изплащана от компаниите, е нараснала от 198 евро на 230 евро. Тази сума обаче може да бъде много по-голяма. Ако служител живее на 15 км от своя офис и работи 210 дни в годината, получавайки максималната компенсация от 0,22 евро на километър би получавал годишна сума за каране на колело до работа в размер на 1386 евро.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 329
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 304
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 313
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 314
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 279
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.