« октомври 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

За въвеждане на „тих час“ в работата призовават експерти

Работата може да предизвика високо ниво на стрес. Сложните задачи и напрегнатите ситуации първо водят до прилив на адреналин и повишена активност. Но този период бързо преминава и настъпва време на физически и умствен спад. Резултатът от това е намаляване на продуктивността, неспособност да се справим със задачите в определени срокове и липсата на активност. За да „рестартираме“ организма, специалистите съветват да организираме „тих час“ по време на обедната почивка. Лека дрямка след половината работен ден, и способността ви да решавате служебните задачи, ще се повиши. Британски учени от Университета Лийдс установили, че подобна практика понижава риска от диабет, сърдечни проблеми, депресии, които са пряко свързани с недостига на сън. Ако сте загубили час от нощния си сън и имате трудности със съня, последствията за здравето ви могат да са сериозни. Една четвърт от хората спят по-малко от 5 часа на нощ, сочи статистиката. Повечето работещи страдат от недоспиване. Приемайки под внимание тази тенденция, ръководствата на компаниите следва да въведат „тих час“ в офиса. Това може значително да подобри работните показатели, уверяват учените. Ако служителят полегне само 20 минути за дрямка между 14.00 и 16.00 ч., креативността му ще се повиши, имунната му система ще се настрои за работа, а това ще съкрати и количеството болнични, които ще ползва, подчертават изследователите.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Борислав Михайлов подаде оставка

  • 15 Окт 2019
  • 90
Президентът на Българският футболен съюз - Борислав Михайлов подаде оставка. Новината бе обявена на официалния сайт на родната централа. Михайлов е начело на футбола ни от 2005-а, като бе преизбиран 3 пъти на поста, на конгреси от 2009-а, 2013-а и 2017 г.

Михайлов обявява решение за оставката в петък

  • 15 Окт 2019
  • 79
Борислав Михайлов отлага решението си за това дали да се оттегли от поста президент на БФС до петък, когато ще бъде свикано заседание на Изпълкома на централата. Шефът на съюза е изненадан от искането, дошло директно от министър-председателя Бойко Борисов, но не желае да обявява решение "под натиск".

НАП обяви на търг апартаменти по Черноморието

  • 15 Окт 2019
  • 91
Недвижими имоти по Южното Черноморие на изключително атрактивни цени, обяви за публична продан Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет.

Apple забрани да се говори лошо за Китай, Русия, Турция и Саудитска Арабия

  • 14 Окт 2019
  • 152
Новата услуга за филми и сериали на Apple TV+ става все по-популярна и набира нови абонати. Днес стана ясно, че компанията от Купертино е предупредила всички създатели на съдържание за нейната услуга да не включват сцени, които по някакъв начин могат да "засегнат китайските власти".

Златната есен продължава с почти летни температури

  • 14 Окт 2019
  • 149
През първата половина на седмицата температурите ще бъдат с присъщи за началото на септември и дори края на август дневни стойности. Високи ще бъдат и минималните температури. Постепенно понижение ще настъпи през втората и половина.