« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три тънкости за успешно учене

Матури, студентски сесии, приемни изпити – настъпва усърдното време за много млади хора. И вместо да се разсейвате с мисли за лятото, вижте няколко хитрости, които ще ви помогнат в ученето, та да посрещнете ваканцията по-удовлетворени.

За да схванете по-бързо същността на материала или да решите задачите, над които си блъскате главата, може да ускорите обучението си, опитвайки се да научите на това и някой друг. Това съветват учени от Университета в Сент Луис, според които такъв метод ще ви помогне да запаметявате по-добре материала. Защото когато учителят се готви за преподаване на урока, той отделя ключовите моменти от материала и организира тази информация в неделима структура. А това е една от най-ефективните стратегии за обучение.

Започвайте с по-кратки занимания. Експерти от същия университет предлагат да отделяте не повече от 30 до 50 минути за изучаване на новия материал. Това е необходимо за максималния академичен успех. По-малко от 30 минути не стигат за нещо сериозно, но и повече от 50 вече са прекалено много, за да може информацията да стигне до мозъка ви и да успее той да я усвои наведнъж, обясняват експертите. Ако не сте разбрали нещо по време са обучението, правете си бележки, за да се върнете към това при следващото изчитане. Честите сеанси на обучение са много по-добри от продължителните, така че направете си график за такива мини-сесии.

Разпределяйте, структурирайте и повтаряйте!
„Интервалното“ обучение от три занимания по 30 минути, вместо от час и половина, са далеч по-ефективни за заучаване на преподаденото. А за да съхраните материала в паметта си, най-добре е да разгледате информацията в продължение на една до две седмици след първото заучаване. Повтаряйки по този начин информацията, вие сигнализирате мозъка за това, че той е длъжен колкото може по-надеждно да съхрани тези данни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“

  • 25 Сеп 2023
  • 104
Дружеството на кардиолозите в България стартира Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“ в Световния ден на сърцето 29 септември за четвърта поредна година.

Интересни събития до края на септември предлага инициативата „БулевАрт“

  • 25 Сеп 2023
  • 94
Със смях, танци и приятелски срещи инициативата „БулевАрт – Мрежа на сетивата“ отбелязва края на септември. Партньорите в мрежата са организирали интересни събития, с които да заинтригуват желаещите да се потопят в света на изкуството.

Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

  • 25 Сеп 2023
  • 90
Грийнпийс“ – България започва серия информационни срещи за повишаване на осведомеността на гражданите относно енергийните общности. Ще се организират дискусии в три града в страната.

Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

  • 21 Сеп 2023
  • 608
Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в айтоското село Карагеоргиево.

Популярният чешки цирков артист Ондра Хунал ще гостува в Бургас със супер огнено шоу „Полетът на Жар птицата"

  • 21 Сеп 2023
  • 486
Искрящо шоу ще блести в кадифената нощ на Бургас. Елате и се докоснете до магията на пламъците и майсторското изкуство на популярния чешки артист Ондра Хунал, изпълнител с 15 години огнен опит.