"Гучи" казва сбогом на дрехите от пухени кожи

Модната къща "Гучи" спира производството на дрехи и аксесоари от ценни животински кожи като норка и лисица. Новата политика влиза в сила от пролетната колекция за 2018 г., а причината е в промяната на потребителските вкусове и натиска от страна на природозащитници, предаде "Ройтерс". Решението е на новият творчески директор на марката Алесандро Микеле, под чието управление печалбата й се увеличава. Той бе подкрепен от мениджъра на компанията Марко Бизари. Избирайки Микеле, търсехме човек, който споделя нашите ценности, обяви той. "Гучи", която е предлагала кожени пантофи и луксозни палта от норка, е поредното име в бизнеса, което се отказва от кожата. През юни Yoox Net-A-Porter, голям онлайн магазин за луксозно облекло, заяви, че няма да продава такива продукти. Протести срещу избиването на животни за кожи отдавна съпровождат всички големи модни събития по света. Изглежда, че и потребителите на луксозни стоки също са променили възгледите си по въпроса. Много модни лейбъли затягат контрола върху добива на обикновена и ценна кожа след серия от скандали с условията във ферми за отглеждане на животни. Активистите посрещнаха новината с радост, посочвайки, че ще тя доведе до ефект на доминото в модните среди. Решението на "Гучи" коренно ще промени бъдещето на модата, твърди Симоне Павези от природозащитната група LAV. "Модният бизнес става все по-етичен и онази част от веригата, която разчита на животински продукти, скоро ще бъде в миналото." http://www.dnevnik.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.