Странните забрани, за които да внимавате в Европа

Септември е също подходящ месец за туризъм из Европа. Туристите обаче трябва да са подготвени за някои изненадващи правила и забрани, чието несъблюдаване може да ги прати в затвора или да им навлече глоби, пише сайтът "Кълчър трип". Изданието обобщава някои от най-странните забрани на Стария континент. Неделята може и да ви се стори подходящ ден да изхвърлите отпадъците си, преназначени за рециклиране, но в Швейцария, ако го направите точно в този ден от седмицата, се изправяте пред нерадостната алтернатива или да влезете за два дни в затвора, или да платите солена глоба. Ако пък отидете в Германия при приятели и решите да им помогнете с някоя ремонтна дейност, трябва да знаете, че в неделя шумът от бормашини и от друга подобна техника е забранен. В Испания е забранено шофирането с джапанки или с каквито и да е отворени отзад или отпред обувки, както и с обувки с висок ток. Шофирането с боси крака също е забранено. Глобите за неспазване на тези правила може да излязат до 200 евро. В Шотландия ако сте пийнали, не трябва да се грижите за крава, защото глобата за подпийнали кравари възлиза на 200 британски лири или пък може да бъде наложена присъда до 51 седмици затвор. Същото правило е в сила и за конете. Шофьорите във Франция пък не трябва да забравят за правилото да носят дрегери за алкохол в превозното си средство, които да се използват при евентуална полицейска проверка. Ако сте в Англия, не си помисляйте да се пререждане на опашка, защото това означава нарушаване на закона. Пътуване до естонската столица за почитателите на шахмата и на туристическите флиртове означава да се озоват пред сложна дилема, защото в Талин е забранено да се играе шахмат по време на секс. Във Венеция от 2008 г. е в сила забраната за хранене на гълъбите. В Барселона е забранено човек да се разхожда по плажно облекло в града. В Гърция на някои антични монументи е забранено да се носят високи токчета, но не от грижа за безопасността на туристите, а за да не бъдат повредени археологическите обекти, така че човек трябва да се придържа към равните обувки. В Португалия има забрана за пикаене в океана, но не е ясно как властите следят дали тя се спазва. http://trip.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 168
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 157
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 163
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 450
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 420
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.