Украйна окончателно се отказа от участие в "Евровизия"

Украйна се отказа от участие в международния песенен конкурс "Евровизия 2019", който ще се проведе през месец май в израелската столица Тел Авив. ТАСС цитира съобщение на Националната обществена телевизионна компания на Украйна. Членът на ръководството на медията Александра Колцова поясни, че решението е било взето след прекалената политизация на националния конкурс. По-рано трима от класиралите се финалисти на националния украински конкурс - Марув, групите "Фрийдъм джаз" и "Казка", се отказаха от участие в "Евровизия 2019". Селекцията за представянето на Украйна в телевизионната песенна надпревара бе белязана със скандали още от самото ѝ начало. Най-напред групата "Анна Мария", достигнала до финала на подбора, публично отказа да нарече действията на Москва в Крим от 2014 година "агресия на Русия". Украинските политици се възмутиха и от факта, че до финала на националния конкурс достигна гражданката на Русия Юлия Юрина, представителка на групата "Юко". Когато победител стана изпълнителката Марув, тръгнаха призиви тя да не представлява Украйна на "Евровизия 2019", заради гастролите на певицата в Русия. Украинската обществена телевизия и Марув така и не постигнаха споразумение и не подписаха договор за нейното участие в израелската столица Тел Авив. След това ръководството на медията влезе в преговори с членовете на "Фрийдъм джаз", но и те не приеха предложението на телевизионната компания. На свой ред участниците в група "Казка" написаха в Инстаграм, че виждат своята мисия в това да обединяват хората, а не да ги разделят. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 270
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 248
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 256
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 297
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 268
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.