Спасяват животните от най-зловещия зоопарк в света

Мащабна спасителна мисия започва днес в Ивицата Газа. В следващите дни организацията "Четири лапи" ще изведе от размирната територия над 50 животни, които живеят при изключително тежки условия в зоопарк в палестинския град Рафа, съобщи Нова телевизия. Лъвове, хиени, вълци, лисици, маймуни и екзотични птици години наред страдат в разгара на Израело-палестинския конфликт. Зоопаркът на Рафа няколко пъти попада под обстрела на ракети, а животните понасят тежкия удар на войната, живеят с тежки рани, почти без никаква храна. Един от героите, станали популярни по цял свят, е костенурката Скутър, пострадала при бомбардировките в Газа. Черупката й е наранена и в момента животното се движи с помощта на система от колелца. Сега 69-годишната костенурка живее в едно от убежищата в Йордания под закрилата на фондацията на принцеса Алия. Често заради липса на средства, зоопаркът в Рафа е принуден да продава част от животните. Така през 2014 година палестинец купува двойка лъвчета - Макс и Мона - само за 7000 щатски долара. Животните са купени за подарък на внуците и попадат в центъра на бежански лагер в града. След тежки преговори специалисти от "4 лапи", все пак успяват да договорят извеждането на лъвчетата от Газа в Йордания. През последните години "Четири лапи" са успели да договорят затварянето на 2 зоопарка в Ивицата Газа. Сега на дневен ред е този в Рафа. По-голямата част от животните ще бъдат изпратени в Йордания, където фондацията на принцеса Алия "Алмауа" вече е подготвила място в своите убежища. Всяко животно, особено големите, ще разполага с огромна площ, близка до естествения му хабитат в дивата природа. Убежищата разполагат със специалисти, които осигуряват на животните най-добрите възможни грижи. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 241
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 225
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 229
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 513
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 485
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.