« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Спасяват животните от най-зловещия зоопарк в света

Мащабна спасителна мисия започва днес в Ивицата Газа. В следващите дни организацията "Четири лапи" ще изведе от размирната територия над 50 животни, които живеят при изключително тежки условия в зоопарк в палестинския град Рафа, съобщи Нова телевизия. Лъвове, хиени, вълци, лисици, маймуни и екзотични птици години наред страдат в разгара на Израело-палестинския конфликт. Зоопаркът на Рафа няколко пъти попада под обстрела на ракети, а животните понасят тежкия удар на войната, живеят с тежки рани, почти без никаква храна. Един от героите, станали популярни по цял свят, е костенурката Скутър, пострадала при бомбардировките в Газа. Черупката й е наранена и в момента животното се движи с помощта на система от колелца. Сега 69-годишната костенурка живее в едно от убежищата в Йордания под закрилата на фондацията на принцеса Алия. Често заради липса на средства, зоопаркът в Рафа е принуден да продава част от животните. Така през 2014 година палестинец купува двойка лъвчета - Макс и Мона - само за 7000 щатски долара. Животните са купени за подарък на внуците и попадат в центъра на бежански лагер в града. След тежки преговори специалисти от "4 лапи", все пак успяват да договорят извеждането на лъвчетата от Газа в Йордания. През последните години "Четири лапи" са успели да договорят затварянето на 2 зоопарка в Ивицата Газа. Сега на дневен ред е този в Рафа. По-голямата част от животните ще бъдат изпратени в Йордания, където фондацията на принцеса Алия "Алмауа" вече е подготвила място в своите убежища. Всяко животно, особено големите, ще разполага с огромна площ, близка до естествения му хабитат в дивата природа. Убежищата разполагат със специалисти, които осигуряват на животните най-добрите възможни грижи. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 29
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 65
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 77
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 77
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 77
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.