« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Строги правила за туристите в Рим от това лято

Няма вече „Долче вита” – с тази фраза най-лесно могат да се обобщят нововъдените правила за туристите в Рим, които при неспазване им носят тежки санкции от това лято. Вечният град е любима и при това достъпна дестинация за семейни ваканции, както и за романтични уикенди. Той е свързан със София с преки тарифни и лоу-кост полети. Защо започнахме с „Долче вита” ли? Защото една от забраните е за влизането във водите на множеството градски фонтани на Рим по примера на прочутата сцена от класическия италиански филм с подобна сцена. Който дръзне да я имитира, ще плати солена глоба и повече никога няма да може да припари до „Треви” и другите прочути шадравани на Вечния град. Което е неприятно за дамите, които си мечтаят за снимка в този стил. Няма да се допуска влизане, ходене сред водите им, потапяне, плуване, пиене, да не говорим за облекчаване. Мъжете са засегнати от друга нова забрана на общинските власти в Рим. Тя ги санкционира при положение, че се разхождат голи до кръста. През последните няколко години повечето елитни европейски дестинации въведоха подобно табу. Даже онези, които се славят със своите плажове като френския фестивален Кан, който беше сред челниците на това капиталистическо съревнование по благоприличие. Така че фитнес маниаците ще трябва само да загатват мускулите си под ризи и тишърти. Дори децата ще бъдат глобявани, ако дръзнат да пият от прочутите исторически чешми и всякакви други водни атракции на Рим направо с устни. Това ще може да става само индиректно – с шепи. Едно от най-прочутите неща, с които се слави Италия е сладоледът, а едно от най-прекрасните места, където можете да седнете и да се разхладите са прочутите стълби на площад „Испания” в сърцето на Вечния град. Ако го сторите от този момент нататък обаче, ще бъдете глобени за обида на историческия и културен паметник и градските власти не само ще ви вземат пари. Но дори ще ви издадат забрана за последващо посещение на обекта. Която обаче не е много ясно как ще изпълняват, ако дръзнете да се върнете на „местопрестъплението”. Издадена е строга забрана за консумация на храни и напитки върху или в съседство с всички паметници на културата, историята и архитектурата – в Рим това значи навсякъде. Една от най-забавните нови санкции е за пеене и свирене в градския транспорт. Това на пръв поглед звучи странно, но е превенция срещу спортни фенове, изсипали се за масови събития във Вечния град. Трябва да знаете, че градският транспорт в Рим без друго често е претоварен, понеже от своя страна рядко е точен с разписанията. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учебната година по краезнание започна

 • 15 Окт 2021
 • 117
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

 • 15 Окт 2021
 • 98
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

 • 15 Окт 2021
 • 94
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.

Нов детски кът в квартал "Горно Езерово"

 • 14 Окт 2021
 • 4
 • 217
Община Бургас благоустрои пространството пред Народно читалище "Васил Левски 1937" в квартал „Горно Езерово“. За изпълнението на проекта тя привлече средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Безплатни прегледи за глаукома организира община Бургас

 • 13 Окт 2021
 • 5
 • 317
Община Бургас организира безплатни профилактични прегледи за възрастните хора за симптоми на очното заболяване глаукома. Новата профилактична кампания на общинската администрация е посветена на Световния ден на зрението – 13-ти октомври.