Строги правила за туристите в Рим от това лято

Няма вече „Долче вита” – с тази фраза най-лесно могат да се обобщят нововъдените правила за туристите в Рим, които при неспазване им носят тежки санкции от това лято. Вечният град е любима и при това достъпна дестинация за семейни ваканции, както и за романтични уикенди. Той е свързан със София с преки тарифни и лоу-кост полети. Защо започнахме с „Долче вита” ли? Защото една от забраните е за влизането във водите на множеството градски фонтани на Рим по примера на прочутата сцена от класическия италиански филм с подобна сцена. Който дръзне да я имитира, ще плати солена глоба и повече никога няма да може да припари до „Треви” и другите прочути шадравани на Вечния град. Което е неприятно за дамите, които си мечтаят за снимка в този стил. Няма да се допуска влизане, ходене сред водите им, потапяне, плуване, пиене, да не говорим за облекчаване. Мъжете са засегнати от друга нова забрана на общинските власти в Рим. Тя ги санкционира при положение, че се разхождат голи до кръста. През последните няколко години повечето елитни европейски дестинации въведоха подобно табу. Даже онези, които се славят със своите плажове като френския фестивален Кан, който беше сред челниците на това капиталистическо съревнование по благоприличие. Така че фитнес маниаците ще трябва само да загатват мускулите си под ризи и тишърти. Дори децата ще бъдат глобявани, ако дръзнат да пият от прочутите исторически чешми и всякакви други водни атракции на Рим направо с устни. Това ще може да става само индиректно – с шепи. Едно от най-прочутите неща, с които се слави Италия е сладоледът, а едно от най-прекрасните места, където можете да седнете и да се разхладите са прочутите стълби на площад „Испания” в сърцето на Вечния град. Ако го сторите от този момент нататък обаче, ще бъдете глобени за обида на историческия и културен паметник и градските власти не само ще ви вземат пари. Но дори ще ви издадат забрана за последващо посещение на обекта. Която обаче не е много ясно как ще изпълняват, ако дръзнете да се върнете на „местопрестъплението”. Издадена е строга забрана за консумация на храни и напитки върху или в съседство с всички паметници на културата, историята и архитектурата – в Рим това значи навсякъде. Една от най-забавните нови санкции е за пеене и свирене в градския транспорт. Това на пръв поглед звучи странно, но е превенция срещу спортни фенове, изсипали се за масови събития във Вечния град. Трябва да знаете, че градският транспорт в Рим без друго често е претоварен, понеже от своя страна рядко е точен с разписанията. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.