« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Може ли доброто да е лошо?

Защо ДАВАНЕТО е процес, който отваря сърцето? Всеки човек има своя собствена представа за добро и лошо и тя е свързана със степента на неговото интелектуално, емоционално и психическо развитие. Т.е. всеки разбира тези понятия през призмата на собствената си гледна точка. Често трудните моменти, през които се минава, биват наричани лоши, но в същото време те се явяват средство за набиране на сила, осъзнаване, независимост и т.н. А моментите, които носят удовлетворение се наричат добри, макар, че ако се погледне голямата картина може да се установи, че те са били застой, който е замъглявал погледа. Например когато някой е уволнен против волята си той се чувства онеправдан, но в същото време тази ситуация вероятно ще го изстреля на ново, много по-добро за него място. Човекът е инертно същество и често, ако трябва да направи нещо, е необходимо да бъде изтласкан по някакъв начин, за да се активира. А дали той ще действа е въпрос на негово решение. Друг пример са хората, които живеят от улична просия, и ние ги съжаляваме и им даваме подаяния. Дали обаче това е добре за тях? Със сигурност НЕ. Ако искаме да помогнем на някого правилното действие е да му помогнем да започне работа. Т.е. даването на пари на здрави хора е не само лошо, но и вредно за тях. Но дори и да става въпрос за болни хора, дали уличната просия е решение? Със сигурност НЕ. Разбира се благотворителността е нещо велико и хората, които могат да я реализират, са в степени по-добри от останалите, но всяко едно такова действие трябва да бъде много добре осъзнато, за да не се превърне в препъни-камък за някого. Т.е. помощта трябва да дойде тогава, когато човекът е направил нужното усилие от своя страна. Но в личен план ДАВАНЕТО е процес, който отваря сърцето. Т.е. даряването на морална подкрепа, време, вещи и пари може да направи даряващия по-добър, по-човечен, по-обичащ, по-състрадателен. То го прави да бъде Човек. Людмила Кирилова http://www.pazime.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 152
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 187
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 198
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 207
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 181
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение