« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Рим забрани щандовете за сувенири пред туристически забележителности

Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните монументи в Рим ще бъдат премахнати, предаде "Гардиън". Според кмета на града Вирджиния Раджи щандовете, които продават богат асортимент от дреболии, например тениски, чаши, миниатюрни Колизеуми и фигурки, представящи личности от папа Франциск до Доналд Тръмп, са несъвместими със заобикалящата ги среда. Седемнадесет сергии ще бъдат премахнати от места като фонтана "Ди Треви", Испанските стълби, Пантеона и площад "Навона". Осем от 17-те все пак е могат да продават стоката си по улиците, но далеч от забележителностите, се посочва в съобщение на римските власти. По думите на Раджи решението цели да се защити наследството на Рим, като в същото време се подобри сигурността на най-посещаваните места. Миналата година тя каза, че сергиите опетняват образа на Рим. Законодателството трябваше да влезе в сила на 1 януари, но в четвъртък две сергии все още стояха пред фонтана "Ди Треви". Като част от мерките, обявени през лятото, Раджи също така забрани незаконната улична търговия, но около туристическите забележителности все още свободно се осъществява такава. Тя забрани сядането и храненето на Испанските стълби, разхождането на голи до кръста хора из града и влаченето на куфари по исторически стълбища, въведе и глоби за къпане в градските фонтани. Много от мерките са трудни за прилагане, но сред една от успешните е забраната на модерните центуриони - хора, които се обличат като войници от Римската империя и предлагат да позират за снимки на туристите срещу пари. https://www.dnevnik.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 30
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 48
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 99
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 96
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.