Стъклени павилиони за плажуващите в Италия?

Италия все някога ще приключи с всеобщата карантина и постепенно италианците ще се върнат към нормалността, но без да забравят, че коронавирусът може все още да дебне във въздуха и че трябва да се придържат към социалната дистанция, пише в. "Кориере дела сера". Част от тази нормалност през лятото ще включва и ходене на плаж, ето защо властите на крайбрежните градове започват да обмислят как да се спази социалната дистанция между плажуващите. В тази насока фирмата Модена Нуова Неон 2 е излязла с интересно предложение - всеки чадър и шезлонгите и масичката към него да бъдат обградени от куб от плексигласови стени. Така летуващите ще се окажат в нещо като стъклена клетка или килия на плажа, ще спазват социална дистанция и рискът от зараза ще се намали. Идеята веднага бе посрещната с недоволство от потребителите на социалните мрежи, в които беше разпространена. Според някои от тях по-добре ще бъде да си останат през лятото по балконите, вместо да са в стъклени капани на пясъка по жаркото слънце. Други препоръчват на авторите на идеята да се озоват в тази стъклена клетка в ден без вятър, за да видят какво е. Трети казват, че е нужно на входа на плажовете да има просто маски и ръкавици и така ще се осигури защита. Представители на асоциацията на спасителите на град Римини също са против идеята, защото според тях, ако тя се реализира, на плажа ще има проблем не толкова с коронавируса, колкото с дехидратирането на плажуващите. Те се шегуват също, че ако хората искаха да са в килии, те просто щяха да нападнат някого и така да се озоват в ареста, вместо да отиват на плаж в стъклена кутия. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 102
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 92
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 99
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.