В Млечния път има максимум 6 милиарда двойници на Земята

Учен от Университета на Британска Колумбия в Канада е направил изчисление, показващо че в нашата галактика има максимум 6 милиарда подобни на Земята планети. Алгоритъмът отчита, че 0,18 от екзопланетите около звездите от тип G са земноподобни, съобщава phys.org. За да се счита за подобна на Земята, една планета трябва да бъде скалиста, приблизително с размерите на Земята и да орбитална около подобна на Слънцето звезда (тип G). Разстоянието от планетата до звездата ѝ трябва да е такова, че водата да може да е в течна форма, а температурите да са подходящи за живот. "В Млечния ни път има около 400 милиарда звезди, като седем процента от тях са тип G. Това означава, че около шест милиарда звезди могат да имат планети, подобни на Земята в нашата Галактика", споделя изследователя Джейми Матюс. Обикновено планетите като Земята са трудни за намиране и техниката все още не е станала достатъчно добра. Това се дължи на факта, че звездите като Слънцето са доста големи и ярки, а планетите като Земята се намират на голямо разстояние и са сравнително малки. Последните проучвания обаче показват, че скалистите планети са често срещани, а доскорошният коефициент от 0,02 за наличието на двойници на Земята е твърде нисък. "Започнах като симулирах пълната популация от екзопланети около звездите, които Кеплер претърси. Отбелязах всяка планета като" открита "или" пропусната "в зависимост от вероятността алгоритъмът ми за търсене на планета да ги намери. След това сравних откритите планети с реалния ми каталог на планети. Ако симулацията даде близко съвпадение, тогава първоначалната популация вероятно е била добра представа за действителното население на планетите, обикалящи около тези звезди", разкрива Мишел Кунимото, която също е участвала в изследването. В следващите десетилетия човечеството ще се сдобие с по-мощни и способни телескопи, които могат да откриват планети, подобни на нашата, но орбитиращи около звезди от тип G. Сегашната техника позволява откриването им единствено около червени джуджета, където условията най-вероятно са неподходящи за живот. Много учени останаха развълнувани от резултатът, че в нашата галактика има максимум 6 милиарда планети подобни на нашата. Дори реалният им брой да е по-малък, той все пак би бил внушителен - навярно над милион. Илон Мъск коментира в Twitter, питайки къде са всички, имайки предвид извънземните цивилизации. Скорошно проучване хвърли светлина, че е възможно в нашата галактика да има 36 извънземни цивилизации. Големите разстояния биха затруднили неимоверно комуникацията. В средния случай за осъществяването й ще са необходими 17 000 години. Именно това може би е причината все още да не сме осъществили контакт с цивилизация от друга планета. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 102
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 92
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 99
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.