« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 30 - ти юни отбелязваме Международния ден на астероида

Празникът е учреден през 2016 -та година от Общото събрание на ООН. Денят на астероида се провежда на годишнината от най-разрушителното попадение на астероид в новата история на човечеството, известно като "Тунгуският метеорит", което става в Сибир на 30 юни 1908 г.Тогава малък астероид се взривява над р.Тунгуска, Сибир, с мощност 10 – 40 мегатона тротилов еквивалент и опустошава площ от около 2 072 км2, което е площ с размерите на голям град. Почти всеки ден покрай Земята прелитат малки, а понякога и по-големи небесни тела. Това ни напомня, че нашата планета не е защитена, ако точно към нас се насочи гигантски астероид. Засега плановете при подобно събитие са следните: 1. Да се изстреля с голяма скорост космически кораб право в астероида и по този начин да се отклони от курса му към Земята. Този метод е описан, например, в един проект на НАСА Deep Impact и космическата програма AIDA, която се състои от две програми DART и AIM, съвместна работа на Европейската космическа агенция и НАСА. За проекта AIDA обаче е отказано допълнително финансиране, но в момента учените работят по подобен, но по-евтин вариант на мисията. 2. Да се стартира космически кораб с голяма маса и да се позиционира близо до астероида, така че с течение на времето да измести астероида от орбитата му благодарение на гравитацията си. Но това може да работи само за малки астероиди и ако имаме време за това. Този проект на НАСА се нарича още "Гравитационен трактор". 3. Третият вариант е да се изпрати йонна пушка близо до астероида, която да бомбардира скалата с радиация и в крайна сметка да я принуди да промени първоначалната си орбита. Този проект на ЕКА, наречен Ion Beam Shepherd, може да се използва, за да се разчисти и космическия боклук.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Подписаха споразумението за изграждане на детска болница в Бургас

  • 06 Юли 2020
  • 97
Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град.

Лондон също намали ДДС за хотели и ресторанти

  • 06 Юли 2020
  • 90
Лондон свива ДДС за туризма, но увеличава данъка върху собствеността. Британският финансов министър Риши Сунак планира временно да увеличи данъците върху собствеността и да намали ДДС в сектора на ресторантьорството.

Намаляват постъпленията в икономиката ни от сънародниците в чужбина

  • 06 Юли 2020
  • 89
Секнаха парите от чужбина, които поддържаха икономиката на страната ни. Епидемията от Ковид-19 и световния блокаж на икономиката сериозно удари парите, които cънародниците ни в чужбина пращат у нас.

Слави Трифонов описа правителството "според фактите"

  • 06 Юли 2020
  • 132
Българското правителство – такова, каквото е! Според фактите. Със следващите редове ще ви покажа реалния облик на българското правителство. Ще използвам само факти. Факти.

Документите за обезщетения за бизнеса и самоосигуряващите се - само електронни

  • 06 Юли 2020
  • 114
Социалното министерство предлага промяна в наредба, която да регламентира, че бизнесът и самоосигуряващите се, ще подават само по електронен път документите за изплащане на обезщетенията за болест, бременност, раждане и отглеждане на дете, при инвалидност и при смърт на осигурено лице, съобщи БНР.