105-годишна жена получи магистърска степен от Stanford Graduate School of Education (GSE), след като започна пътуването си в училището преди повече от 80 години. Вирджиния „Джини“ Хислоп беше взела необходимите курсове в Станфорд през 40-те години. Точно преди да предаде последната си магистърска теза, избухна Втората световна война, което повлиява на плановете й да се дипломира.

Тогавашният й приятел Джордж Хислоп е призован да служи във войната, което кара Джини Хислоп да напусне училище, за да се омъжи за него. В крайна сметка тя  се съсредоточава върху отглеждането на семейството си.

Докато живее със семейството си, което се състои от две деца, четирима внуци и девет правнуци, Джини Хислоп също е служила в училищни и колежански съвети в щата Вашингтон в продължение на десетилетия.  Джини Хислоп най-накрая се върна в училището, за да се дипломира, излизайки на сцената в неделя, 16 юни, за да приеме своята магистърска степен по образование.

Когато й беше връчена дипломата й от декана на GSE Даниел Шварц, Джини Хислоп можеше да бъде чута да казва: „Боже мой, чаках това дълго време“. Говорейки за „Добро утро, Америка“ в интервю, излъчено в сряда, Джини Хислоп сподели колко доволна се чувства от дългоочакваното събитие. „Фалшивата скромност никога не е била един от проблемите ми“, каза тя. „Чувствах, че го заслужавам, и бях щастлива да го получа.“

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...