Светът abcnews.go.com

Четиридесет души бяха ранени, след като полет на Air Europa от Испания за Уругвай претърпя силна турбуленция и беше отклонен към Бразилия, казаха официални лица. Полет UX045 претърпя „тежка“ турбуленция рано сутринта в понеделник и безопасно кацна на международното летище Натал в Сао Гонсало до Амаранте, съобщи авиокомпанията. Самолетът е поискал аварийно кацане около 2:32 сутринта местно време, според летището.

Тридесет души са получили медицинска помощ на летището, докато 10 е трябвало да бъдат транспортирани до болницата за допълнителни прегледи, потвърди летището за ABC News в понеделник вечерта.

Air Europa каза в по-ранно изявление, че седем души са претърпели наранявания с „различна степен“ и има „неопределен брой хора с леки контузии“. „Поради естеството на турбуленцията и от съображения за безопасност беше решено полетът да бъде пренасочен към международното летище Натал в Бразилия“, казаха от авиокомпанията.

Видеозаписи на пътници показват повреда в кабината на самолета и ранени пътници с ортези за врата, лежащи по гръб в пътеката. В едно видео може да се види мъж да виси от горното отделение, но не е ясно как се е озовал там.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...