„Живеем в изключително динамично време. Живеем във време разделно. В обществото липсва доверие в институциите и в политическата система. Има усещане за липса на справедливост. Няма единство в обществото“, заяви председателстващият заседанието Силви Кирилов от ИТН.
От разединението страда държавността, допълни Кирилов.
Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за решение и ние трябва да оправдаем доверието. Време е да върнем здравия разум, завърши Кирилов.
„Ще продължа да настоявам, че прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за разрешение. И ние трябва да оправдаем доверието…Аз лично ще го направя. Време е да върнем здравия разум!“, подчерта Кирилов.
На първото заседание трябва да бъде определен председател, а след това да се обявят парламентарните групи – формалност, без която не може да започне конституционната процедура за съставяне на кабинет. Изборът на председател ще бъде тест за възможното мнозинство, което да застане зад бъдещо правителство.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...