БЛС остро осъжда всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица и изразява своята подкрепа към колегата фармацевт, който вчера, докато е изпълнявал служебните си задължения, е бил намушкан с нож. Случилото се е поредната абсурдна проява на осъдително и неприемливо отношение.

Наскоро направено проучване на агенция „Тренд“,  по поръчка на БЛС, сочи, че близо една пета от хората са на мнение, че агресивното поведение на пациентите спрямо лекарите може да доведе до по-бърз достъп до преглед. Тези данни недвусмислено показват, че са меобходими цялостни действия към превенция на агресията и промяна на обществените нагласи в посока на уважение и възвръщане на доверието на хората към всички работещи в системата на здравеопазването.

Припомняме, че БЛС има подписано споразумение за сътрудничество с Прокуратурата на Република България и в случаите на осъществено насилие спрямо работещите в лечебни и здравни заведения, както и в кабинетите на общопрактикуващите лекари по време на изпълнението на служебните им задължения. Сигнали могат да бъдат подавани на [email protected].

 

blsbg.com

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...