Събитието е в рамките на проекта ICT Greening Up Initiative, финансиран по Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021, програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“. Инициативата се управлява от ИКТ Клъстер-Бургас, в партньорство със сдружение ПроспектиМ и с активното участие на ICT-Norway.

Форумът е част от програмата на Clusters Meet Regions Бургас, където Община Бургас е институционален партньор.

В продължение на няколко месеца екипът на ICT Greening Up Initiative подпомага и ускорява зелената трансформация на сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в област Бургас. Инициативата е част от създаването на новото поколение т.н. „родени зелени“ ИКТ компании и предприемачи. Проектът подпомага работещите предприятия в прехода им от традиционните към по-устойчиви бизнес модели. Предоставя на местните компании обучения и изграждане на компетентности по теми, като устойчиви бизнес модели, зелени иновации, кръгова икономика и ресурсна и енергийна ефективност.

В този контекст ще бъдат и събитията в рамките на „Клъстерите за дигитално и зелено развитие на регионите“.

Повече за събитието:

https://ictc-burgas.org/bg/greening-up/high-level-event?fbclid=IwAR1nVyU3K5QZDZul9dugqjy9AmGydFXG6tvEJhwfuAfTruLw59hM7q93Olo

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *