*Събитието е част от честванията по случай 70-годишнината на дипломатическите отношения между България и Индия през 2024

На 14  август /сряда/ от 20.30 часа Бургас ще се потопи в ритъма на индийската култура с въздействащите изпълнения на едни от най-известните и утвърдени изпълнители на индийски класически танци. Програмата Rasa-Nishpatti ще предложи палитра от избрани представления от репертоара на Бхаратанатям, постановка създадена, за да предизвика човешките емоции. Събитието ще се случи със специалното участие на изявените танцьори: Гарги Бябарта, Дидхита Сингха, Майури Шом, Срадхасри Брахмо, Сангита Банерджи и единствения мъж – Вине Тивари.

Лидер на  групата е г-жа Арупа Лахири.

Инициативата се организира от Индийският съвет за културни връзки (Indian Council for Cultural Relations), Посолството на Индия у нас, Индологическа фондация „Изток-Запад“, асоциация „Индия“, с активното съдействие на Община Бургас

Публиката на сцена „Охлюва” ще се наслади на пътешествие през вечни произведения, разказващи истории от добре известни източници, предавайки същността на Бхарат.

Бхаратанатям е класическа танцова форма от Южна Индия, по-специално от щата Тамил Наду. Характеризира се със сложни стъпки, изразителни жестове с ръце и пищни костюми, често изобразяващи истории от хиндуистката митология. Танцът съчетава ритъм, музика и разказване на истории по високо стилизиран начин.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...