С тях той покрива на 100 % златния световен стандарт за изпълнение на хемодиафилтрация с пред- и след- дилуция. Инвестицията е продиктувана от стремежа на лечебното заведение да предоставя най-качествено диализно лечение и безупречна медицинска грижа.

Този метод позволява по-добро очистване на средните молекули, които са отговорни за тежката съдова и костна увреда, инвалидизирането и ранната смъртност при пациентите на хемодиализа. Методът е подходящ за болни в терминален стадий на бъбречна недостатъчност, защото е най-близък до физиологичната функция на бъбреците.

Самите апарати „Фрезениус 5008 S“ са оборудвани с най-висок клас екстри, което ги прави чувствителни към най-малката промяна в състоянието на пациента. Освен това, тези диализни машини скъсяват времето на хемодиализа с 30 % и имат функцията онлайн да следят очистването на пациента, казват от центъра.

Процедурите по този метод не се заплащат от пациентите. За тези от тях, които имат нужда, диализният център осигурява и безплатен транспорт.

До дни ще отвори врати и единственият в Бургас „Център за лечение и профилактика на бъбречно-каменната болест /БКБ/, който ще се намира на територията на лечебното заведение. В него ще се осъществява цялостен подход в скрининга, профилактиката и консервативното лечение на БКБ.

За тази цел центърът ще предлага широка гама от изследвания, преглед с ехограф от нефролог (преминал специализирано обучение за БКБ), разчет и обсъждане на резултатите от проведените изследвания, както и изготвяне на общи и диетологични препоръки в комплект с медикаментозното лечение. Подробности пациентите ще могат да намерят в сайта на клиниката.

Диализният център, намиращ се в бургаския комплекс „Изгрев“, е първият в България, който въведе добрите практики, прилагани в Израел – един от центровете за качествено специализирано лечение и иновации в света. В годините на своето съществуване, „НефроЛайф“ се е доказал пред пациентите в страната и чужбина като първокласен и надежден избор за хемодиализно лечение.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *