Европейската комисия подкрепя малките и средни предприятия от ЕС, които искат да търгуват с Иран. Европейският съюз отмени повечето от своите икономически и финансови ограничителни мерки срещу Иран след прилагането на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) през 2016 г.

Следователно в момента почти всички търговски дейности са разрешени между Европейския съюз и Иран, с малки изключения. ЕС призовава ограниченията да бъдат интелигентни и целенасочени, Европейската комисия полага усилия за насърчаване на законната търговия с Иран, като подкрепя компаниите да извършват бизнес дейности, съобразени със санкциите на ЕС.

The Due Diligence Helpdesk е важен инструмент за подкрепа, предоставен от Комисията, за да насърчи МСП, които са готови да се ангажират с Иран, да го направят в пълно съответствие със законодателството на ЕС и в рамките на СВПД, като им предоставят безплатни консултации по конкретни бизнес проекти в Иран.

На 4 октомври, от 11:00 до 12:30 ч., ще се проведе уебинар, организиран от Българската стопанска камара в сътрудничество с EU Due Diligence Helpdesk – Как да правим бизнес с Иран?

Програмата включва:

Как да правим бизнес с Иран, отчитайки санкциите на ЕС?

Финансови трансфери между ЕС и Иран.

За контакти:

Веселин Илиев, Главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК

email: [email protected]

тел. +3592 932 0954

Христина Каспарян, Център „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК,

e-mail: [email protected],

За регистрация: https://www.ierc.bia-bg.com/event-details/kak-da-pravim-biznes-s-iran/form

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *