Спорт nova.bg
Във феноменален мач най добрият български тенисист за всички времена Григор Димитров срази категорично Хуркач за пореден път и заслужи четвъртфинал в Париж!
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна шеста победа в шест мача срещу световния номер 8 и се класира на четвъртфиналите на “Ролан Гарос” за първи път в кариерата си – 7:6:(5), 6:4, 7:6(3).
“О, Боже, не знам. Невероятни фенове, имах нужда от подкрепата. Не спах много и тренирах малко преди мача, исках да се подговя възможно най-добре. Не е лесно срещу приятел, аз го познавам много добре и исках да се представя на ниво. След 15 години най-после стигнах четвъртфинала, защото това беше нещо, което постоянно си мислех в кариерата ми. За победа на “Ролан Гарос” ти трябва много хитрост, аз мога да кажа, че се справих много добре с всичките тънкости. Много се насладих на мача с Хуби, защото беше много красив”, каза Гришо на корта пред Матс Виландер.
Двубоят между Григор Димитров и Яник Синер се очертава да е един от най-очакваните в четвъртфиналите на Ролан Гарос. Залогът и за двамата тенисисти е много голям, тъй като победителят ще направи своя дебют във финалната четворка на Откритото първенство на Франция. Досега първите ракети на България и на Италия са се срещали 4 пъти, като световният номер 2 води с 3:1, но това ще е първа среща помежду им на турнир от Големия шлем и можем да се надяваме на различен развой, имайки предвид прекрасната форма на родния ни представител.

Източник: https://tennis.bg/article/gledajte-na-zhivo-grigor-dimitrov-sreshtu-ianik-siner-v-14-finalna-bitka-na-rolan-garos/41901/ © Tennis.bg

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...