За първото тримесечие на 2024 година Община Сливен е издала 104 наказателни постановления. Наложени са глоби на обща стойност 5 600 лева. 59 от постановленията са свързани с нарушения на разпоредбите на Закона за предучилищното образование. Наложени са санкции на родители, които не осигуряват редовно присъствие на детето си в училище за времето, в което подлежи на задължително училищно образование и натрупват голям брой неизвинени отсъствия.

 

Останалите 45 наказателни постановления са за нарушаване на Наредбата за обществения ред. Глоби са налагани за силна музика, изземани са и озвучителни уредби. На санкция подлежат и водачите на автомобили, които участват в дрифтове и извършват опасни маневри. Сред глобените има нарушители на забраната за свободно пускане на домашни любимци на обществени места, изхвърлянето на строителни отпадъци извън определените за това места, разпиляване и изхвърляне на отпадъци извън контейнерите за сметосъбиране и др.

 

След промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, вече гласувана от Общинския съвет, ще бъде налагана и глоба за каране на тротинетки и други подобни средства на забранените за това места. Санкцията е от 200 лв., а за нарушаване на шума –450 лева.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *