Групите Прегърнат облак и Тиферет на концерт в галерия “Г. Баев”

След успешната премиера на клипа “Гарване”, който отбеляза над 13 000 гледания в музикалните мрежи, бургаската група Прегърнат облак ще представи съвместен концерт с група Тиферет на 13 август, от 19.00 ч. в Галерия „Г. Баев“, Бургас.

Идеята за съвместно събитие се поражда от музикалната среща на композиторката на Облака Теодора Илиева с един от най-колоритните музиканти-импровизатори Константин Кучев. Той е част от множество музикални проекти с духовна и артистична насоченост – Тиферет, Основно ветрове, Братята и сестрите, участва в оркестъра на маестро Йордан Камджалов и в постановките на няколко Плейбек театрални трупи, създавайки импровизационна музика от споделените истории на публиката.

Концертът е замислен като музиално сливане и споделяне на авторски песни, идеи и импровизация.

В събитието ще вземат участие:

Теодора Илиева  /вокал, китара, композиции, текстове / и Асен Хайдутов /перкусии/ от Прегърнат облак

и

Ян Добрева /вокал, композиции, текстове/, Васил Спасов / китара, композиции/, Константин Кучев /вокал, цигулка, хърди-гърди, ребаб, композиции/ от Тиферет

 

Входът за концерта е с Дарение.

Tiferet (Тиферет) е българска група, чиято музика съчетава песнопения, народен фолклор, приказни елфически мелодии и мистицизъм. Гласовете са съпроводени от древни и класически музикални инструменти.Членове на групата са: Ян Добрева, Константин Кучев и Васил Спасов.

Прегърнат облак е вече позната на бургаската аудитория акустична група, която набира популярност с вълнуващите авторски песни на Теодора Илиева. Групата включва перкусии, китара и чело в изпълнение на музикантите Асен Хайдутов, Ивайло Нинчев и Евелина Савова.

Повече за двете групи:

“Гарване” на Прегърнат облак:

https://www.youtube.com/watch?v=f_mQBsGbbLQ

 

“Обичай” на Тиферет:

https://www.youtube.com/watch?v=B6IaxSm6RIM

13 август, от 19.00 ч. в Галерия „Г. Баев“, Бул. “Демокрация”6, Бургас.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...