Светът www.cnn.com
Рекорден брой милионери може да напуснат Обединеното кралство тази година, тъй като политическите сътресения и потенциалът за по-високи данъци при бъдещо лейбъристко правителство намаляват привлекателността на това, което някога беше сред най-добрите дестинации за богатите.
Около 9500 души с най-малко 1 милион долара ликвидни активи, годни за инвестиране, ще напуснат страната, повече от два пъти от броя, напуснал през 2023 г., според предварителните оценки, съдържащи се в доклад от вторник на консултантите по миграцията Henley & Partners. „Тези цифри отразяват постоянно натрупване на фактори, които намаляват привлекателността на Обединеното кралство за хората с висока нетна стойност“, пише в доклада Хана Уайт, главен изпълнителен директор на Института за управление. „Махмурлукът от Brexit продължава да се усеща, като Лондонското сити вече не се възприема като финансов център на света.“
Продължаващото изселване от Обединеното кралство – 16 500 милионери, напуснали между 2017 г. и 2023 г. – е част от глобалната масова миграция на богатите, която изглежда се ускорява. Докладът Henley Private Wealth Migration установи, че 128 000 милионери ще се преместят тази година, надминавайки рекорда от миналата година с 8 000.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...