Любопитни www.cnn.com
Южна Корея скоро ще пусне нова виза за чуждестранни граждани, които мечтаят да тренират като K-pop идол, в опит да стимулира туристическата си индустрия обратно до нивата отпреди пандемията. „Визата за обучение на K-Culture“ ще бъде отворена за чужденци, които искат да се обучават в K-pop танци, хореография и моделиране, съобщи министерството на финансите в понеделник.
Не е задължително кандидатите да се явят на прослушване или да имат предложение за обратно обаждане от агенция за таланти – поне не още – тъй като повече подробности се очаква да излязат по-късно тази година.
Нарастването на интереса към всичко, което е корейско, подтикна много чуждестранни фенове да пътуват до Южна Корея и дори да научат езика, като някои се отправят на пълно поклонение, за да посетят местата за заснемане на K-pop музикални видеоклипове и K-драми. Сега Сеул има за цел да използва популярността на културата си като туристическа атракция за повече хора по света, вероятно облекчавайки бариерите пред пътниците от Югоизточна Азия.
Миналата година пътниците от страни като Тайланд и Филипините съставляваха повече от една пета от общия брой посетители на Южна Корея, според Министерството на културата, спорта и туризма (MCST), въпреки понякога дългите визови изисквания.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...