Брюксел (Белгия) (AFP) – Китайското приложение за пазаруване Temu ще трябва да спазва нови строги правила за безопасност, след като в петък Брюксел добави компанията към списъка си с дигитални фирми, достатъчно големи, за да се изправят срещу ограничения.
Temu е едно от най-бързо развиващите се приложения в Европа, въпреки че навлезе на пазара на ЕС едва през април 2023 г. и вече е изправено пред ожесточен контрол от потребителски групи относно своите практики.

Приложението се присъединява към други пазари AliExpress, Amazon, Shein и Zalando в списък от 24 „много големи онлайн платформи“, които имат повече от 45 милиона активни потребители месечно в Европейския съюз.

От края на септември, четири месеца след определянето, Temu ще трябва да прилага по-строгите правила съгласно Закона за цифровите услуги (DSA), един от огромните нови закони на ЕС, регулиращи онлайн платформите, се казва в изявление на Европейската комисия.

Това включва „задължението за надлежна оценка и смекчаване на всички системни рискове, произтичащи от техните услуги, включително изброяване и продажба на фалшиви стоки“, се казва в него.
Нарушенията могат да бъдат посрещнати с глоби, достигащи до шест процента от глобалния оборот на платформата, или дори забрана за сериозни и повтарящи се нарушения.

Миналия месец ЕС добави базирания в Китай онлайн търговец на дребно Shein към списъка си с платформи, които трябва да отговарят на по-строгите правила на DSA.
източник:www.france24.com
снимка:БТА

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *