Кметът Димитър Николов поздрави 16-годишната Ванеса Калчева, която стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата.

Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела Мерджанова пребориха 80 двойки и застанаха начело на класацията. В конкуренция с почти 60 момичета тя зае второто в същия стил при индивидуалните изпълнения.

Възпитаничката на Немската езикова гимназия „Гьоте“ бе придружена от майка си и от бившата си треньорка по спортна акробатика – Камелия Борисова.

На срещата присъстваха още зам.-кметът Диана Саватева, хореографът Петя Стойкова, примабалерината и ръководител на ДБК „Капка” Капка Роглева, както и балерините Вася Тодорова и Рая Чакърова, които също направиха добри класирания на мащабния танцов форум в Прага.

Те разказаха за емоциите и вълнението от мащабното състезание и обсъдиха възможността в Бургас да се възобнови Националния конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрийденс, както и на провеждането на други елитни танцови форуми.

18-то издание на Националния конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрийденс се реализира през април 2016 г. в Културен дом НХК. Форумът, който бе организиран от Община Бургас в партньорството на ЦПЛР събра близо 700 участници на възраст от 5 до 19 години.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...