Мъж беше заловен, опитвайки се да пренесе повече от 100 живи змии в континентален Китай, като ги напъха в панталоните си, според митническите власти на страната. Митнически служители в южния китайски град Шенжен засякоха мъжа, пътуващ през пристанище Футиан, контролно-пропускателен пункт между Хонконг и континентален Китай, се казва в изявление на агенцията във вторник.

По време на проверка полицаите открили шест платнени торби с шнурове, запечатани с тиксо в джобовете на панталона му. „Полицаите отвориха чантите и установиха, че всяка чанта съдържа няколко живи змии в различни форми и цветове“, се казва в изявлението.

По-късно бяха идентифицирани пет вида змии – млечна змия, западна змия, царевична змия, тексаска плъхова змия и змия – четири от които не са местни за Китай. Нито един от видовете не е отровен. В изявлението се казва, че инцидентът е станал „преди няколко дни“, но не се уточнява кога. Митническата агенция не каза дали мъжът е бил арестуван, но предупреди, че „ако разпоредбите бъдат нарушени, митниците ще потърсят правна отговорност в съответствие със закона“. През юни друг мъж беше арестуван при опит да пренесе 454 застрашени костенурки от Макао до континентален Китай.

източник:CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...