Събитието ще бъде открито от д-р Клаус Физингер – регионален ръководител на Фондация „Ханс Зайдел” за Югоизточна Европа. Приветствие към участниците ще отправи и Михаил Ненов – зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас.

Обучението цели повишаване компетенциите на професионалистите от прокуратура и полиция за разпознаване и разследване на случаите на трафик на хора в разнообразните му форми – за сексуална, трудова експлоатация, за продажба на новородени, за продажба на органи, просия и джебчийство, фиктивни бракове и др.

Предвижда се обучението да бъде с практическа насоченост и в дискусионна форма, базирано на опита на лекторите и участниците, както и на конкретни случаи, по които се е работило координирано между Районна прокуратура и служителите от Сектор „Криминална полиция”, ТЗ БОП, Гранична полиция. В обучението ще се включат също разследващи полицаи, както и следователи от Окръжен следствен отдел към ОП Бургас.

Лектори на обучението ще бъдат Гергана Кюркчийска – прокурор в Софийска градска прокуратура и Анна Николова – председател на Сдружение „SOS семейства в риск” – Варна.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *