В рамките на месец и половина за трети път министърът на околната среда и водите Петър Димитров проверява нерегламентираните сметища в Монтанско. Общините Берковица, Монтана и Бойчиновци са обект на извънреден контрол след подадени сигнали.

Министър Димитров инспектира как се спазват предписанията, дадени от РИОСВ – Монтана на кмета на община Монтана да упражни контрол за почистване на установените при предходните две проверки терени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци.

„Това е изключително голям проблем за цялата държава. Буквално навсякъде се изхвърлят битови и строителни отпадъци“, сподели министърът. Днес обиколката му тръгна от община Берковица. По време на обхода отново са констатирани нередности на стария път за с. Котеновци, а от специално монтираните за целта камери на общината само за последните четири дни са засечени четирима нарушители, изхвърлящи отпадъци нерегламентирано в района на бившата кариера.

Кметът на Берковица Радослав Найденов информира министър Димитров, че засега единият от нарушителите е идентифициран, предстои установяването и на останалите, след което ще им бъдат наложени глоби. За това нарушение по общинската наредба за опазване и поддържане на обществения ред се предвижда глоба от 50 до 300 лева.

„Постоянно работим в две посоки – едното е да се почистват терените, и другото – въвеждане на патрули, както и технически средства за установяване на нарушителите, които изхвърлят нерегламентирано отпадък“, посочи кметът по време на проверката, която беше проведена по инициатива на народния представител Петър Петров.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...