Работниците от производствената база във Видин настояват за увеличение на заплатите, безопасни условия на труд и активен социален диалог. Освен техни представители днес на срещата присъстваха и председателят на Федерацията на независимите синдикални организации от хранителната промишленост Славчо Петров, вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

По време на разговорите бяха подчертани редица натрупани проблеми и бяха поставени искания за увеличение на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд и на графиците при сумирано изчисляване на работното време и други. Подчертан бе и нарушеният диалог между работниците и ръководството на предприятието.

На срещата министърът на икономиката поиска оставките на цялото ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и разпореди на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на дружеството, да предприемат необходимите действия за спешна смяна и вписване на нов борд. Петко Николов указа да се разработят условия, при които в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%. Също така д-р Петко Николов разпореди да бъдат разгледани всички възможности за модернизация на „Ел Би Булгарикум“ и да бъдат осигурени нормални условия на труд, като бъдат изпълнени предписанията на Инспекцията по труда.

Снимка: Пресцентър на МИИ

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *