Министърът на отбраната Атанас Запрянов откри новата полоса за излитане и кацане в 𝟯-та авиационна база в село Граф Игнатиево. Той връчи Акт 𝟭𝟲 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев.
В авиобазата се изпълняват 𝟰𝟵 проекта.. Първите два с Акт 16 са рульожките и пистата, има 𝟰 проекта, за които предстои подписването на Акт 16 и 𝟲 са във фаза на подготовка за Акт 15. Четирите проекта са важни за приемането на F-16 и има шанс закъснението по осъществяването им да бъде наваксано.
➡ Инфраструктурата е част от военните способности и фирмите-изпълнители не просто развиват бизнес, а със своя труд, с качеството на изпълнение на строителните работи допринасят за боеготовността и боеспособността на Въоръжените сили.
➡ Поддръжката на самолетите МиГ – 29 е трудна и подчерта, че хората в авиобазата правят и невъзможното, за да поддържат летателната годност. Не можем да си позволим да снемем от въоръжение самолетите МиГ – 29, преди да имаме ескадрилата Ф – 16.
🟢 Подновява се летателната дейност и носенето на бойно дежурство от Трета авиобаза.
✔️ Приключи работата по Стратегическия преглед на отбранителните политики, като в Министерския съвет е изпратен проектът за Бяла книга в отбраната. Документът прави оценка какво е нужно да се направи, за да се проведат адекватни отбранителни политики, за да можем да се справим с някой от проблемите.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...