Напуснала ни е Анна Монова – директор на Театър 199 „Валентин Стойчев“.

 

 „Анна Монова е най-дълго управлявалият директор в 59-годишната история на Театър 199. Тя ръководи с много нежност, безпрецедентна всеотдайност, обич, характер, колегиалност и професионализъм сакралната камерна сцена.

 

 Нейният живот бе Театър 199.“, единодушни са колегите ѝ не само в театъра, но и всички, които са имали привилегията да работят с нея.

 

 Анна Монова е родена на 24 май 1964 г. Завършва ССХУ за сценични кадри – гр. Пловдив, специалност „Сценична организация“, а след това СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Има редица допълнителни квалификации и обучения.

 

 Професионалното ѝ развитие започва като помощник-режисьор в Театъра на НАТФИЗ. След това започва работа в Театър 199 като артистичен секретар, заместник-директор, а след смъртта на Валентин Стойчев през 2007 г. поема и директорския пост от него.

 

 В изминалите 20 години участва в подготовката и реализацията на множество успешни проекти, свързани с дейността на театъра. Има неоспорим принос в осъществяването на едни от най-успешните спектакли в театралното изкуство, както и към всички награди, с които е удостоен Театър 199 „Валентин Стойчев“ в последните 17 години. Под нейно ръководство Театър 199 „Валентин Стойчев“ продължи да бъде един от най-привлекателните театри за творци и публика.

 

 На официална церемония на годишните награди „Икар“ през 2015 г. и 2018 г. Театър 199 „Валентин Стойчев“ бе отличен с награда на Министерство на културата за високи постижения в областта на театралния мениджмънт, маркетинг и творческата дейност.

 

От 2013 г. е член на Националния съвет на сдружение БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата/.

 

 Сътвореният с нейното виждане театър ни учеше да мечтаем.

 

 Екипът на Министерството на културата изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Анна Монова! Поклон и аплодисменти!

 

 Допълнително очакваме информация за датата на поклонението.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...