Награждаването на победителите се състоя на амфитеатъра в старинния град. „Купа на кмета“ бе връчена на шампионите Теодор Атанасов – 1 клас, София, и Владимир Джурица, 9 клас – Сърбия, от зам.-кмета на Община Несебър Иван Гургов.

„Награда на кмета“ за цялостен принос към организацията, провеждането и популяризирането на мащабното международно състезание бе връчена на двама преподаватели: Сандра Андрич – Белград и Анна  Георгиева – Силистра.

Деветокласничката Мая Минкова от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър спечели сребърен медал  от престижната надпревара.

В поредния  финал  на турнира в Несебър се състезаваха над 800 деца от 1 –ви до 12  от 11 държави: Азербайджан, Армения, Естония, Казахстан, Малта, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Украйна, Узбекистан и България.

Отборът на Армения, която се включва за първи път в математическото съревнование, засади роза в двора на СУ „Любен Каравелов“, с което  традицията участващите в турнира държави да оставят живо цвете в Несебър бе спазена.Началото на заключителния кръг на турнира в Несебър бе дадено на 29 юни. На церемонията за старта присъстваха заместник-кметът Иван Гургов и Ева Зивилдиева , директор на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър – домакин на проявата.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...