Призовете в седмото издание на конкурса заслужиха Техническият университет – София, Съветът на жените в бизнеса в България, Електроенергийният системен оператор, Националната електрическа компания, Международното висше бизнес училище и Конфедерацията на независимите синдикати в България. Наградите бяха връчени от заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Наталия Ефремова и началника на кабинета на министър Ивайло Иванов – Ирена Цветкова.

„Основна цел на Министерството на труда и социалната политика е да насърчава равнопоставеността на жените и мъжете и да подпомага предотвратяването и премахването на дискриминацията, основана на пола“, каза заместник-министър Лазар Лазаров. В изказването си той подчерта, че българското законодателство гарантира равни права на жените и мъжете, но за приложението им на практика са необходими усилията на социално отговорни работодатели, организации и институции.

„Вашият пример ни дава ценен урок, че жените и мъжете се изправят пред различни по характер трудности, а постигането на равнопоставеност между тях създава по-благоприятна работна среда, която насърчава служителите да усъвършенстват своите знания и умения и води до устойчив растеж, по-висока производителност и по-добро качество на живот“, добави заместник-министър Лазар Лазаров.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *