Осигуряването на навременна социална подкрепа за хората от уязвимите групи, подготовката на качествена работна сила, повишаването на доходите в България и подобряването на качеството на социалните услуги бяха сред приоритетите на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по време на мандата на служебното правителство в периода 9 април – 26 август 2024 г. В последния ден от неговото управление МТСП завърши подготовката на проекта на Постановление на Министерския съвет за повишаване на минималната работна заплата от 933 лв. на 1077 лв. от 1 януари 2025 г. или с 15,4%.

Сред основните резултати от дейността на министерството са още приемането на Националната карта на социалните услуги, която ще помогне за тяхното ефективно планиране според потребностите на хората, осигуряването на средства за гарантиране на услугата „Помощ в дома“ за най-уязвимите, започването на обученията с ваучери на заети и безработни.

Повече информация за изпълнението на мерките и политиките в областта на социалната политика, заетостта и труда можете да прочетете в отчета на МТСП.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...