На 20.08.2024 г. Регионалното правителство на о. Мадейра обяви  „извънредна ситуация“ в общините Рибейра Брава и Камара де Лобос, заради разрастващите се горски пожари около двете населени места в близост до южното крайбрежие на острова. Мярката се очаква да бъде в сила до 25.08.2024 г., с възможност за удължаване, в зависимост от развитието на ситуацията.

В последните дни са налице и десетки случаи на отменени полети от и към летището в гр. Фуншал, поради прекомерно силен вятър.

МВнР съветва българските граждани, пребиваващи постоянно или временно на о. Мадейра, или планиращи пътуване до там, да се информират предварително за актуалната ситуация и стриктно да спазват указанията на местните власти.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Република Португалия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон, на следния номер: тел.: +351 213 976367, както и на телефон за неотложни случаи в извънработно време: ++351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Посолството: [email protected]

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...