Утре там започва първият за годината национален мотосъбор, който продължава до неделя, съобщиха организаторите от местния мотоклуб „Ездачите“ – The Riders MC.

Тридневният мотосъбор се организира повече от 25 години и е едно от най-чаканите събития от рокерите. Освен участници от мотоклубовете в страната се очаква да пристигнат и мотористи от Гърция, Турция, Република Северна Македония.

Взети са и всички мерки за безопасност, увери президентът на мотоклуб „Ездачите“ Добри Добрев. Той призова всички участници да спазват правилата за движение и самата организацията на събора.

Предвидени са много забавления, бира и рок музика. Ще има игри за биене на дузпи с мотор, състезание за най-шумен мотор, канадска борба, дърпане на въже и други. За настроението ще се погрижат групите „Хиподил“, „Рикошет“ и „Бандата на Пецата“.

Откриването е в петък вечер с водосвет и разпъване на 30-метрово национално знаме. Кулминацията е в събота, когато е предвидена почетна мотообиколка по централните улици на Ямбол и скоростна надпревара (drag race) на пътя между селата Чарган и Джинот.

Състезанието ще бъде изключително добре обезопасено, със строги мерки за сигурност за участниците и публиката. Отсечката е и основно ремонтирана, посочи Димитър Пенчев от мотоклуба. „Изказваме нашите благодарности към ръководството на Община Тунджа. Буквално в рамките на няколко дни, направиха така, че да има чисто нов асфалт“, добави той.
Източник: bta.bg

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *