От 12 часа на 23 юни ще се проведе надпартиен протест пред посолството на САЩ в София.
Организаторите пишат в своя призив:
– Обръщаме се към всички будни български граждани – независимо партийни или непартийни, които се противопоставят на политическите решения, взети през последните години в ущърб на българските национални интереси.
– Смятаме, че тези решения се вземат не от Народното събрание, а от служителите на „посолството“. Затова ви каним да се включите в протеста пред сградата на истинските „управници“.
– Целта на протеста е да се поиска обяснение от посланика на САЩ в България Кенет Мертен за смисъла от честите му посещения в сградите на български институции – особено преди връчването на мандатите за съставяне на правителство; както и за посещението на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в сградата на американското посолство.
– Смятаме, че тези срещи не са представителни, каквито всъщност трябва да бъдат за един чуждестранен посланик, а имат за цел да въздействат и дори да диктуват политически решения, които са в ущърб на националните интереси на българския народ.
– Основание за подобно обосновано заключение са изтеклите записи на Радостин Василиев от миналогодишното заседание на ПП „Продължение на промените“, в които в прав текст се твърди, че кадрови смени в българските институции се извършват „координирано“. с посолствата“.
Основните ни ПРОТЕСТНИ послания:
1. НЕ на намесата на американски служители и институции в политическия живот на страната ни!
2. НЕ на налагането на джендър идеология, пряко или косвено финансирана от неправителствени организации, свързани със САЩ!
3. НЕ на изпращане на военна помощ за Украйна! Българските войници не са пушечно месо за войни в името на чужди интереси!
4. НЕ на американските военни бази на българска територия! България е и трябва да бъде ЗОНА НА МИРА!
Разчитаме на вашата подкрепа, защото нашият бизнес е национален, нашият дом е България!“, посочват в своя призив организаторите.
Организатори: Пламен Петков; Станислав Асенов; Николай Николов.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *