Най-късно до 15 юли 2024 г. ще влязат в сила новите правила, позволяващи преференциално паркиране на хора с увреждания на определените за това паркоместа на територията на пристанищен терминал Бургас-изток 1 в Зоната за обществен достъп в морския град, съобщиха за БНР Бургас от ДППИ.

Гости и граждани на града, притежаващи карти на ЕС за паркиране за хора с увреждания, ще могат да използват паркоместата за срок до 3 часа в рамките на едно денонощие срещу предоставяне на документ.

Промените за паркиране бяха направени след постъпило запитване от страна на лице с увреждане. Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ предприе необходимите действия за осигуряване на преференциално паркиране за лицата, притежаващи карти на ЕС за паркиране за хора с увреждания.

По-рано, със заповед на генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ от 2 февруари 2024 г., беше утвърден ценоразпис за таксите, събирани от ДППИ при предоставяне на паркинг услуги на територията на Зоната за обществен достъп в морския град. Заповедта се прилагаше по отношение на всички посетители, влизащи с превозни средства на територията на пристанищния терминал.

Утвърдените от ДППИ цени са въз основа на направени анализи на икономическата обстановка, наблюдение върху пазарните цени, съпоставимост на приходи и разходи при формиране на себестойността на предлаганите услуги, както и съпоставимост с други сходни дейности, извършвани в Бургас и в региона.

В себестойността на услугите са калкулирани разходи за текущи ремонти, за заплати, консумативи и други разходи за поддръжка на паркинга и паркинг системата.

(БНР)

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...