Областният управител проф. Мария Нейкова връчи голямата наградата на конкурса ,,Личност на годината 2023”, който се проведе на 20 юни в Експоцентър Флора, гр. Бургас. Организатор на събитието е новинарският сайт „Флагман“, който отбеляза и своя 13-ти рожден ден и се провежда под патронажа на областния управител.
Тази година носител на престижната награда е д-р Владимир Корновски – кардиохирург на световно ниво, който избра Бургас пред Швейцария и всяка друга точка на света, за да спасява нашите сърца. Той спечели онлайн гласуването за „Личност на годината 2023“ като е получил рекордните за всички издания на конкурса досега 34826 гласа или 55.64% от одобрението на читателите на Флагман.бг. Кардиохирург, основател на болници, шеф готвач, актриса, треньор по шах-мат, предприемач, историк са професиите на номинираните в конкурса. „Една палитра от професии, което е ясен знак, че доброто е навсякъде около нас. Зад тези 7 номинации стои мощна обществена подкрепа и безкрайна благодарност за стореното. Уважаеми номинирани! Благодаря Ви, че сте част от реалността, че сте част от надеждата. Вие сте добротворци, вие символизирате надеждата, доброто, слънчевото утро в живота на хората, които сте докоснали с делата си, нашите съвременни герои!“ – каза в приветствието си областния управител проф. Мария Нейкова.
Ето и информация за останалите номинирани :
д-р Владимир Корновски – кардиохирургът на световно ниво, който избра Бургас пред Швейцария и всяка друга точка на света, за да спасява нашите сърца.
Семир Абумелих – основателят на УМБАЛ „Дева Мария“, който има огромен принос за развитието на здравеопазването в Бургас и вложи цялата си енергия в изграждането на Националната онкологична болница „Дева Мария“, която бе открита преди няколко месеца, а вече работи на пълен капацитет.
Гергана Стоянова – актриса, която е приела за своя мисия да посее в българските деца зрънце доброта и стремеж да сбъдват мечтите си, провеждайки безвъзмездно семинари и увличайки ги по пътя към успеха.
Димитър Йовнов – предприемачът, хвърлил се с всички сили и средства да спаси Царево след големия потоп през септември 2023 г. и повел десетки доброволци в своята кауза.
Валентина Вълкова – шеф готвача с огнен темперамент, включил се безшумно в множество благотворителни инициативи за деца и възрастни с увреждания в Бургас.
Живко Жеков – треньорът, подкрепящ неизменно по пътя към върха шампионката ни по шахмат Нургюл Салимова и още десетки гении от клуб „Бургас 64“.
Петър Стоянович – историка, направил Бургас столица на документалното кино и инициирал поставянето на бюст-паметник на княз Фердинанд на пристанището в морския град.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...