То се провежда в периода 16-18 май в сградата на Доходното здание и участие в него вземат над 120 занаятчии на централния площад „Свобода“ и 44 представители на Министерството на туризма, общини и туристически организации.
Акцент в представянето на Община Созопол е културният и поклоннически туризъм. Представят се туристически маршрути, включващи обекти с културно-историческо наследство, църкви и параклиси, природен пейзаж и и автентичен фолклор. Голяма част от запитванията на посетителите са свързани с културната програма на града, както в разгара на летния туристически сезон, така и през месец септември. По време на презентационния модул пък бе излъчено видео за Созопол, което потопи присъстващите в атмосфера на града.
Форумът „Уикенд туризъм“ и съответстващия го Фестивал на туристическите забавления и анимации са най-значимите туристически събития в дунавския регион на България и допринасят за развитието на специализираните форми на туризъм, преодоляването на сезонните диспропорции в страната, както и за развитието на целогодишен туристически продукт.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Mandatory fields are marked with *