Община Бургас, съвместно с Консорциум „Почистване Бургас“ ДЗЗД, извършва напълно безплатна услуга за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете.
Консорциум „Почистване Бургас“ ДЗЗД извършва тази дейност от началото на август, след като договорът на досегашния изпълнител изтече и бе обявен конкурс за избор на нов.
Заявяването на услугата за извозване на едрогабаритните и строителни отпадъци се заявява в три стъпки. Ето какво е необходимо да направите:
1. Да се подаде заявка за извозване на тел. 0886 257 577. Това може да се направи всеки делничен ден от 08.00 до 14.00 ч.
Извозването се осъществява от понеделник до петък от 07.30 до 16.00 ч.
2. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, като количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м.
3. Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване.
За живущите в кварталите извозването се осъществява два пъти месечно.
За села, вилни зони и селищни образувания Консорциум „Почистване Бургас“ ДЗЗД предлага платена услуга за извозване на отпадъците.
Припомняме, че е забранено изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или до тях. Нарушителите се наказват с глоба до 5000 лева!
Услугата се предоставя безплатно веднъж годишно за всеки жилищен имот.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...