Община Бургас продължава да разширява възможностите на електронната платформа eGIS. В рамките на тези усилия вече са налични две нови платени услуги, които правят използването на платформата още по-полезно за гражданите и бизнеса. Новите са услуги са:

– Справка от действащ регулационен план и кадастрална карта;
– Експорт на цифров модел във формат *DXF в обхват по избор.

Услугата Справка от действащ регулационен план и кадастрална карта дава възможност за получаване на справка по идентификатор на УПИ от действащата към момента кадастрална карта. Представлява автоматично генериран документ във формат PDF, разпечатан в размер А4 или А3, в зависимост от големината на имота и който показва кадастралните и регулационни граници на имота, техните площи, както и друга информация, която може да помогне да се направи първоначалната оценка на възможностите за ползване и/или бъдещо проектиране с цел строителство или други сделки. От справката може да се получи информация за наличие на евентуални разлики между действащ ПУП-ПРЗ и КККР, които да бъдат отстранени своевременно преди да бъдат предприети последващи действия. Тази възможност е изключително полезна, както за бъдещи инвеститори при оценка на инвестиционни бизнес намерения, така и за граждани и заинтересовани лица при извършване на имотни сделки. Цената за услугата е 10 лв.

Услугата Експорт на цифров модел във формат *DXF e втората нова услуга, която позволява да се получи дигитален файл с чертеж на избран конкретен терен. Извадката представлява точна и детайлна карта на съответния парцел, която може да се използва за различни цели, свързани с дейности по проектиране и/или строителство в имота. Генерираният файл е в специален формат, подходящ за употреба от експерти. При заявка за услугата може да се избере конкретен обхват, според който се образува и крайната цена на услугата. Цената за услугата е 50 лв. за всеки хектар (10 000 кв. метра).

С тези нови възможности, Община Бургас утвърждава усилията си за увеличаване на обема от данни и функционалности, които са достъпни през електронната платформа eGIS. Всички услуги в платформата се извършват автоматично и онлайн, което спестява необходимостта от посещение на място в общинските служби. За да се ползват, е необходимо единствено  да се създаде индивидуален профил на ползвателя в системата. Плащанията се осъществяват изцяло онлайн, чрез системата ePay и сайтовете на Борика за разплащане с банкови карти.

Повече информация за общите условия и тарифата на услугите можете да намерите директно в платформата на адрес: https://egis.smartburgas.eu.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...